Proiectul de faţă a avut două etape de realizare şi a vizat mai multe obiective.
Într-o primă etapă am cartat G.I.S., şi prezentat în spaţiul virtual şi expoziţional, monumentele istorice (imobile, dar şi monumente memoriale şi de for public) din mediul urban al judeţului Prahova.
În această fază, pe lângă realizarea paginii web, www.monumenteprahova.ro, am vernisat şi o expoziţie, găzduită de Muzeul Judeţean de Arta Ion Ionescu Quintus, în care am prezentat rezultatele proiectului. O componentă importantă a fost cea educaţională. În acest sens am susţinut o serie de prelegeri, dublate de deplasări şi vizite la cele mai importante monumente istorice din judeţ. La acestea au participat elevi ai Liceului de Artă Carmen Silva din Ploieşti.
Primă etapă a proiectului, care s-a încheiat la finele anului 2012, a beneficiat de sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Ordinului Arhitecţilor din România - filiala Prahova şi Asociaţiei Culturale Musica Viva Ploieşti.

A doua etapă a constat în cartarea, fotografierea şi prezentarea monumentelor istorice din mediul rural. A fost completată baza de date şi pagina web şi va fi vernisată o expoziţie.
Finalizarea acestei etape se va face prin organizarea unei expoziţii, a cărui vernisaj va avea loc în data de 21 noiembrie 2013, la Castelul Pelişor din Sinaia.
Această etapă a beneficiat de sprijinul financiar al Ordinului Arhitecţilor din România - filiala Prahova, Direcţiei Judeţene pentru Cultură Prahova şi Asociaţiei Culturale Musica Viva Ploieşti.